Santa Teca organitza la sisena edició de L’Embutada, la Festa del Vi Novell de Tarragona

La festa convida a recuperar la memòria i la tradició vitivinícola i posa en valor l’embut, que no només es feia servir a Tarragona i als municipis del Tarragonès, sinó també en regions de vins tan emblemàtiques com el Priorat i el Baix Penedès.

L’Embutada té com a epicentre la plaça del Rei de Tarragona, a la Part Alta (centre històric), on pescadors i castellers celebraven l’arribada de la collita. Aquí trobareu la zona de tastos, amb els establiments: Ahumados Dalma, Quidel, El Tamboret i La Clotxa, que us oferiran productes gastronòmics del territori, i els cellers següents, que us presentaran el primer vi de l’any i us el serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla:

  • Celler Frisach
  • Celler Josep Foraster
  • Tanca Els Ulls
  • Celler Sanromà
  • Mas del Botó
  • Celler 9+
  • Celler Comalats
  • Celler Nini
  • Un Sol Cel
  • Finca la Despeinada
  • Enovitis
  • Celler Suñer
  • El Solà d’Ares
  • La Rural
  • Celler de l’Apotecari
  • Celler Pedrola
  • Celler Vega Aixalà
  • Celler Els Comuns
  • Solà Clàssic
  • Mas de la Caçadora
  • Dasca Vives
  • Terra del Císter

Veniu a tastar el vi novell mentre degusteu productes gastronòmics i culturals del territori!

DIVENDRES 04

Pel·lícula "Revolució líquida" de Clara Isamat + tast de vins novells


hora: 18.00 - 20.30

Col·legi d'Arquitectes de Tarragona - COAC

DISSABTE 05

  • 10.30 - 11.45 | Itinerari guiat

    Itinerari guiat i recreació històrica per diferents cellers històrics ja desapareguts de la Part Alta (centre històric).
    Idioma: castellà
    Per assistir a les visites guiades, podeu fer-ne la reserva aquí
    Portal del Roser

  • 11.00 - 20.30 | Mostra d’oficis

    Mostra d’oficis relacionats amb el món del vi: llauner, vidrier i cistellaire
    Plaça del Rei

  • 11.00 - 14.00 | Taller de cistelleria

    Taller de cistelleria: vestiu una ampolla de vi amb boga
    Preu del taller de cistelleria: 20 €. Inscripció prèvia i pagament a violetaalmon@gmail.com (places limitades).
    Plaça del Rei

  • 12.00 - 13.10 | Itinerari guiat

    Recreació històrica i acompanyament de músics i castells per diferents cellers històrics ja desapareguts de la Part Alta.
    Idioma: català
    Per assistir a les visites guiades, podeu fer-ne la reserva aquí
    Portal del Roser

  • 12.00 - 20.30 | Servei de restauració

    Servei de restauració, producte de territori
    Plaça del Rei

  • 13.15 - 14.30 | Concert

    Carles Belda en concert
    Plaça del Rei

  • 14.30 - 16.15 | DJ

    Sweet Soul Music
    Plaça del Rei

  • 16.00 - 19.30 | Taller de cistelleria

    Taller de cistelleria: vestiu una ampolla de vi amb boga
    Preu del taller de cistelleria: 20 €. Inscripció prèvia i pagament a violetaalmon@gmail.com (places limitades).
    Plaça del Rei

  • 16.15 - 18.15 | DJ

    Miqui Puig DJ
    Plaça del Rei

  • 16.30 - 18.00 | Taller infantil

    Taller infantil: elaboreu olivada | gratuït
    Plaça del Rei

  • 18.15 - 20.30 | DJ

    Ponent Roots
    Plaça del Rei

  • 20.45 - 21.45 | Concert

    Lenand en concert
    Col·legi d'Arquitectes de Tarragona - COAC

  • 21.55 - 23.10 | Concert

    Genís Bagés en concert
    Col·legi d'Arquitectes de Tarragona - COAC

DIUMENGE 06

  • 11.00 - 16.00 | Mostra d’oficis

    Mostra d’oficis relacionats amb el món del vi: llauner, vidrier i cistellaire
    Plaça del Rei

  • 12.00 - 16.00 | Servei de restauració

    Servei de restauració, producte de territori
    Plaça del Rei

  • 11.30 - 13.00 | Conferència

    "L'Embutada, ADN tarragoní per xalar amb el vi", a càrrec de Jordi Bertran
    Espai Turisme (c. Major, 37)

  • 13.15 - 14.45 | Concert

    Joan Colomo Radio Fòrmula en concert
    Plaça del Rei

Que és L'Embutada, la Festa del Vi Novell de Tarragona?

Tarragona ha estat lligada al vi, i la verema ha generat festes al llarg dels segles.

A la ciutat, quan el vi estava fermentat, la gent s’afanyava per anar als cellers a tastar el vi i celebrar la vida. Asseguts en bancs de fusta, les colles d’amics, de pescadors, de castellers i de jornalers demanaven un embut, habitualment ple de vi.

Aquest embut, a diferència dels embuts que ara tenim a casa, tenia forma d’angle. L’embut passava de client a client, d’amic a amic, mentre es tapava l’extrem inferior del tub amb el dit.

Es tracta de no ser el darrer a acabar, perquè qui es quedava sense vi pagava la ronda.