Fermentar: procés pel qual alguns bacteris o llevats utilitzen nutrients d'un aliment per obtenir energia i transformar aquest aliment en un altre de característiques diferents i propietats diferents.
11.00 | Taller familiar | 3€
Fem una pizza amb farina tradicional i llevat mare | L'Aresta
Reserva
12.00 | Taller familiar | 3€
Que és el koji? | The Ferment Project
Reserva
13.00 | Taller familiar | 3€
Apren a fer Kombucha | Kombucha la Valiente
Reserva
16.00 | Taller adults | 3€
Els secrets de la massa mare i de la fermentació llarga | L'Aresta
Reserva
17.00 | Taller familiar
Showcooking fermentats vegetals, xucrut | Hervibore
18.30 | Taller familiar
Showcooking Nukazuke | Natsumi Nakamori
20.30 | Tast de cerveses | 10€
Tast de cerveses de fermentació espontània. | La Segarreta
Reserva
11.00h | Taller Familiar | 3€
Fem una massa de pizza amb farina tradicional i llevat mare
Cooperativa l’Aresta
L’hort de la rectoria
En aquest taller aprendrem què és el llevat mare, com el podem utilitzar per fer una pizza amb farina de varietat tradicional. També descobrirem quins son aquests blats tradicionals i per què es van deixar de conrear.
12.00h | Taller Familiar | 3€
Què ésel Koji?
Ferment Project (Lleida)
Cerveseria Les Clandestines
Presentació del projecte gastronòmic i els treballs realitzats. Ponencia sobre el koji i aplicacions a la cuina moderna, per acabar amb un tast i explicació de productes experimentals elaborats amb koji, kojibeer, koji chocolate, Koji Oil Caramel Beurre salé i Mugi Amazake.
13.00h | Taller Familiar | 3€
Aprèn a fer Kombucha
Kombucha la Valiente
L’hort de la rectoria
Taller per descobrir pas a pas com fer kombucha a casa, una oportunitat per resoldre dubtes i conèixer més a fons la història, propietats i processos.
Coneix una beguda viva i saludable, l’alternativa a un refresc ensucrat o begudes amb alcohol.
16.00h | Taller per Adults| 3€
Els secrets de la massa mare i de la fermentació llarga
Cooperativa l’Aresta
L’hort de la rectoria
En aquest taller aprendrem què és la massa mare, com crear-la des de zero, com mantenir-la i com utilitzar-la en diferents receptes. Finalitzarem el taller fent una recepta sorpresa amb ella que portarà com a ingredients formatge i plantes silvestres.
17.00h | Taller Familiar | Gratuït
Showcooking Fermentats vegetals xucrut Herbivore (Reus)
L’hort de la rectoria
Parlarem sobre moltes coses, la microbiota, els prebiòtics i probiòtics, perquè són beneficiosos els aliments fermentats i ens beneficien tant i les diferències entre fermentats i salaó. Per acabar us mostrarem com fer un xucrut clàssic i un coli xucrut.
18.30h | Showcooking | Gratuït
“Nukazuke”, fermentació tradicional japonesa.
Pickles Natsumi
L’hort de la rectoria
"Nukazuke" és una tècnica tradicional japonesa d'encurtir verdures amb moltes propietats de fermentació làctica. S'utilitza segó d'arròs fermentat, que dona un gust especial d'umami. Podrem aprendre com fermentar amb aquesta tècnica.
20.30h | Tast de cerveses | 10€
Tast de cerveses de fermentació espontània.
Cervesa Artesana Segarreta (Santa Coloma de Queralt)
Cerveseria Les Clandestines
Tast dirigit de cerveses làmbiques i de fermentració espontània.
Elaboració històrica de la cervesa, evolució, estils i diferències entre la fermentació espontània i la fermentació normal. Cata de cinc cerveses de fermentació espontània i mixta
13.15
Carlota Flaneur
Plaça Església
17.30
Aquafonia
Vives Ambrós
19.00
Ferran Palau
Santuari
21.45
L'Hereu Escampa
Plaça Església
EL LLEPOL
Brioix de pulled pork a la cervesa
Kimchi i mayonesa de codony
Sopa de cigrons i bacalla
Garum i melmelada de tomaquet
Cansalada a baida temperatura
Hummus de fesols del ganxet
Allioli d'all negre
Carbassa al forn sobre torta
EL CORTIJO
Anxoves
Entrepà de fermentats del Cortijo
FERMENT PROJECT
Pollastre marinat amb koji
LA CANTINA SOLAR
AHUMADOS DALMA